Catering leczniczo-dietetyczny

Catering dietetyczny dr n. med. Anny Lewitt oferowany przez Centrum Medyczne – EGO to indywidualnie zbilansowane, zdrowe i smaczne posiłki dostosowane do Twoich potrzeb.

Na czym polega catering leczniczo-dietetyczny?

Catering dietetyczny oferowany przez Centrum Medyczne EGO to całodzienne zestawy posiłków, które są indywidualnie komponowane i bilansowane dla konkretnej osoby. Celem naszej firmy jest, by opracować dla Ciebie optymalny rodzaj diety. Indywidualnie dobrana dieta zawiera wszystkie składniki pokarmowe, witaminy i mikroelementy, uwzględnia cele, jakie chcesz osiągnąć, ewentualne problemy zdrowotne, ale także preferencje smakowe. Zdrowa dieta powinna być smaczna – takie właśnie są posiłki, jakie otrzymasz w cateringu leczniczo-dietetycznym.

Optymalna dieta zawsze uwzględnia Twoje cele. Inaczej powinny być komponowane posiłki dla osoby, która chce schudnąć, inaczej, jeżeli chce wymodelować sylwetkę lub uprawiać intensywny sport. Dzięki stosowaniu indywidualnie dobranej diety można zmniejszyć objawy chorób i problemów zdrowych, na przykład cukrzycy, insulinooporności, niedoczynności tarczycy, choroby Hashimoto, nadciśnienia tętniczego, choroby niedokrwiennej serca, zespołu metabolicznego, chorób autoimmunologicznych, zespołu jelita drażliwego oraz zapobiec powikłaniom. Ale catering leczniczo-dietetyczny może być także dla osób, które po prostu chcą się zdrowo odżywiać. Przecież nasz organizm zmienia się w trakcie naszego życia. Inaczej powinny być opracowane posiłki dla osób młodszych, inaczej dla starszych, a inne dla kobiet w ciąży lub karmiących piersią

Najlepszym sposobem, aby ustalić optymalną dietę, jest konsultacja z naszym dietetykiem klinicznym – dr n. med. Anną Lewitt. W trakcie konsultacji analizowane będą Twoje potrzeby i cele, zostanie wykonana analiza składu ciała oraz niezbędne pomiary. Czasami konieczne jest wykonanie badań laboratoryjnych. Cel konsultacji i badań to optymalna dieta skomponowana dla Ciebie.

Jakie rodzaje diet przygotowywane są w Centrum Medycznym EGO?
Dla kogo przeznaczony jest catering leczniczo-dietetyczny?

Nasze posiłki opracowywane są indywidualnie. Prowadzimy dietoterapię:

  1. W chorobach tarczycy: niedoczynności, nadczynności, chorobie Hashimoto i Gravesa-Basedowa
  2. W cukrzycy i insulinooporności
  3. W chorobach układu pokarmowego: zespole jelita drażliwego (IBS), chorobach wątroby, trzustki. W przypadkach refluksu, zapalenia żołądka, choroby wrzodowej i innych.
  4. W chorobach endokrynologicznych, w tym zespole policystycznych jajników (PCOS)
  5. W przypadkach niepłodności kobiet i mężczyzn
  6. W niektórych chorobach auto-immunologicznych, np. RZS, łuszczyca, toczeń
  7. W chorobach neurodegeneracyjnych, np. choroba Alzheimera i choroba Parkinsona
  8. W przypadku różnych nietolerancji i alergii pokarmowych
  9. U chorych na dnę moczanowa, z niedokrwistością
  10. W przypadkach zaburzenia odżywiania – bulimii, anoreksji i ortoreksji

Opracowaliśmy również program „Skuteczne Odchudzanie”, w którym dieta redukcyjna połączona jest z treningami Cardio i systemem wizyt motywujących pacjenta.

Chcę zdrowo się odżywiać. Czy catering leczniczo-dietetyczny jest dla osób zdrowych?

Zdecydowanie tak. Posiłki komponowane są także dla osób zdrowych, które chcą zapobiec rozwojowi określonych chorób (dietoprofilaktyka) lub po prostu zdrowo się odżywiać. Opracowujemy diety dla kobiet, które chcą przygotować się do okresu ciąży, są w ciąży lub w trakcie karmienia piersią.

Jakie posiłki otrzymam w cateringu Centrum Medycznego – EGO? Ile kalorii mają posiłki?

Catering leczniczo-dietetyczny to najczęściej pięć posiłków: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Każdy posiłek zbilansowany jest pod względem kalorycznym oraz składników odżywczych: białek, węglowodanów, tłuszczy, witamin i mikroelementów. Kaloryczność posiłków zależy od indywidualnego planu diety danej osoby.

Jak przygotowywane są posiłki przez Centrum Medyczne – EGO?

W Kuchni Centrum EGO przygotowujemy posiłki metodami zdrowej obróbki termicznej. Stosujemy duszenie, pieczenie w folii, gotowanie w wodzie, gotowanie na parze i w combiwarach, beztłuszczowe smażenie na patelniach teflonowych oraz grillowanie. Wszystkie dania przygotowywane są przez naszych kucharzy od podstaw. W kuchni Centrum EGO nie dodajemy sztucznych konserwantów, wzmacniaczy smaku czy substancji przedłużających trwałość.

Z jakich produktów przygotowywane są posiłki? Jaka jest trwałość posiłków? 

Produkty wykorzystywane do przygotowywani posiłków dietetycznych są zamawiane są od wielu lat u tych samych sprawdzonych dostawców. Gwarantuje to wysoką jakość odżywczą i dobry smak gotowych posiłków. Wszystkie dania przygotowywane są od podstaw według przepisów opracowanych przez dr n. med. Annę Lewitt.

Trwałość dań przygotowywanych w Kuchni Centrum Medycznego EGO określona jest na 2 – 3 dni,
o ile przechowywane są w odpowiednich warunkach (2–5°C). Nasze posiłki są komponowane tylko z naturalnych składników – bez sztucznych konserwantów, wzmacniaczy smaku czy substancji przedłużających trwałość.

Posiłki pakowane są w specjalne pojemniki spożywcze, które przeznaczone do jedzenia na zimno lub po podgrzaniu.

Jakie rodzaje posiłków można zamawiać?

Optymalną opcją dla pojedynczego odbiorcy jest zamawianie całodziennego wyżywienia, czyli 5 posiłków. W skład takiego zestawu wchodzi śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.

Istnieje możliwość opracowania programu składającego się z 6 posiłków lub wyboru posiłków według preferencji zamawiającego. Przygotowujemy również posiłki wegetariańskie.

Można także zamówić jednodniowe zestawy pokazowe połączone z instruktażem żywienia.

Czym wyróżnia się catering dietetyczno-leczniczy Centrum Medycznego Ego?

Wiele firm na rynku stosuje tylko ogólne schematy diet i wylicza kaloryczność jedzenia. Zatem posiłki dla wielu osób są zwyczajnie takie same. Catering leczniczo-dietetyczny oferowany przez naszą firmę to indywidualnie zbilansowana dieta uwzgledniająca Twoje potrzeby i ewentualne problemy zdrowotne. Optymalna dieta dla Ciebie zostanie ułożona po konsultacji z dietetykiem – dr n. med. Anną Lewitt. Dla nas każda osoba jest wyjątkowa i przygotowujemy posiłki dobrane dla niej.

Catering leczniczo-dietetyczny pozwala odżywiać się zdrowo i kształtować sylwetkę bez konieczności spędzania czasu w kuchni. Przygotowujemy go tak, aby zawsze można go było zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na wyjazd służbowy. Posiłki będą Ci smakować na ciepło, bo nasze opakowania przystosowane są do krótkiego podgrzania w mikrofalówce) jak i na zimno – jeżeli nie możesz akurat podgrzać posiłku.

Jak mogę zamówić catering leczniczo-dietetyczny?

Jeśli chcesz zapisać się na kompleksową konsultację dietetyczną lub interesuje Cię catering, użyj formularza (link Kontakt) lub zadzwoń do nas (+22) 640 13 13)