PURE WHEY PROTEIN Dr n. med. ANNA LEWITT to produkt zawierający skoncentrowane białko serwatki , który pozwala przygotować rewelacyjny w smaku i bardzo odżywczy koktajl. Może być on zamiennikiem pełnowartościowego posiłku lub uzupełnienie codziennej diety w białko. Przyspiesza regeneruję organizm po wysiłku fizycznym, utrzymuje wysoki poziom metabolizmu komórkowego i zawiera wszystkie pełnowartościowe aminokwasyw tym szczególnie ważne dla człowieka aminokwasów rozgałęzionych BCAA, L-Glutaminę i L-lizynę. Produkt został specjalnie wzbogacony o kawałki liofilizowanych owoców lub kawałki czekolady co podnosi walory smakowe produktu a dodatkowo wprowadza naturalne składniki wzbogacające codzienną dietę. Jest idealnym posiłkiem dla osób odchudzających się, uprawiających sport lub aktywność fizyczną, a także dla wegetarian i rekonwalescentów.

Co szczególnie wyróżnia PURE WHEY PROTEIN?

– specjalna kombinacja trzech opatentowanych białek serwatki z koncentratu(Carbelac®), izolatu (Isolac®) i hydrolizatu (Optipep™),  które pozwala uzyskaćspecjalne frakcje białek,

– specjalny dodatek unikalnego w działaniu zhydrolizowanej kazeiny (PeptoPro®) która przyspiesza procesy asymilacji aminokwasów z białka serwatki,

– dodatek liofilizowanych owoców jak źródło naturalnych witamin i antyoksydantów oraz naturalnych aromatów smakowych

– wysokobiałkowy produkt o koncentracji białka powyżej 70 %!

– tłuszcz mleczny i laktoza zostały maksymalnie obniżone w specjalnym procesie technologicznym, a unikalne wartości odżywcze zachowane i nienaruszone,

– bardzo niski poziom węglowodanów – tylko 1,4 g w porcji,

– bardzo niski poziom tłuszczu – tylko 1,7 g w porcji,

– idealna rozpuszczalność, konsystencja i wyśmienity smak,

– nie powoduję jakichkolwiek dolegliwości trawiennych po spożyciu

Podstawowe działanie:
1) Efekt zdrowotny

Aminokwasy BCAA zapobiegają katabolizmowi komórek mięśniowych, co pozwala uzyskać i utrzymać wysokiej jakości masę mięśniową u kobiet i mężczyzn,

L- glutamina – regeneruje organizm po wysiłku fizycznym i wspomaga działanie układu odpornościowego.

L- lizyna – aminokwas niewytwarzany przez organizm, który wspiera system immunologiczny człowieka na poziomie komórkowym.

2) Efekt wspomagający zdrowe odchudzanie

Odpowiednio wysokie stężenie aminokwasy rozgałęzione BCAA  przy diecie redukcyjnej powoduje zwiększone spalanie zapasowej tkanki tłuszczowej w organizmie.

3) Efekt odżywczy

Dostarcza pełnego zestawu aminokwasów egzogennych EAA oraz rozgałęzionych BCAA , które są niezbędne do budowy komórek mięśniowych w przebiegu zaburzeń metabolicznych takich jak: niedożywienie, anoreksja i bulimia.

Zalecane spożycie:

Można stosować jako 1-2  posiłki w ciągu dnia. Zalecane szczególnie po każdego rodzaju ćwiczeniach fizycznych oraz  rano bezpośrednio po wstaniu i wieczorem przed snem .

Przygotowanie:

1 porcję ( miarka) 20g rozpuść intensywnie łyżeczka lub zmiksować w około 300 ml zimnej wody lub zimnego mleka blenderem lub mikserem .

Uwaga! Nie używaj ciepłej wody lub mleka gdyż przy temperaturze ok. 40oC następuje denaturyzacja białek.

 

Porcja: 440 g, Miarki: 20 g, Ilość porcji w opakowaniu: 22
Wartość odżywcza w 100 g 20 g
Wartość energetyczna 1624 kJ / 385 kcal 325 kJ / 77 kcal
Białko 70 g 14 g
W tym aminokwasy rozgałęzione BCAA 20 g 3 583 mg
L- Glutamina 14 g 2 800 mg
L- Lizyna 7 g 1 490 mg
Węglowodany  7 g 1,4 g
w tym cukry 2,5 g 0,5 g
Tłuszcz 8,5 g 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5 g 1 g
Błonnik 1g 0,2 g
Sód 400 mg 80 mg
Potas 368 mg 92 mg
Wapń 460 mg 10 mg