Jakie rodzaje diet przygotowywane są w Centrum Medycznym EGO?
Dla kogo przeznaczony jest catering leczniczo-dietetyczny?

Nasze posiłki opracowywane są indywidualnie. Prowadzimy dietoterapię:

  1. W chorobach tarczycy: niedoczynności, nadczynności, chorobie Hashimoto i Gravesa-Basedowa
  2. W cukrzycy i insulinooporności
  3. W chorobach układu pokarmowego: zespole jelita drażliwego (IBS), chorobach wątroby, trzustki. W przypadkach refluksu, zapalenia żołądka, choroby wrzodowej i innych.
  4. W chorobach endokrynologicznych, w tym zespole policystycznych jajników (PCOS)
  5. W przypadkach niepłodności kobiet i mężczyzn
  6. W niektórych chorobach auto-immunologicznych, np. RZS, łuszczyca, toczeń
  7. W chorobach neurodegeneracyjnych, np. choroba Alzheimera i choroba Parkinsona
  8. W przypadku różnych nietolerancji i alergii pokarmowych
  9. U chorych na dnę moczanową, z niedokrwistością
  10. W przypadkach zaburzenia odżywiania – bulimii, anoreksji i ortoreksji

Opracowaliśmy również program „Skuteczne Odchudzanie”, w którym dieta redukcyjna połączona jest z treningami Cardio i systemem wizyt motywujących pacjenta.

Na czym polega catering leczniczo-dietetyczny?

Catering dietetyczny dr n. med. Anny Lewitt oferowany przez Centrum Medyczne – EGO to indywidualnie zbilansowane, zdrowe i smaczne posiłki dostosowane do Twoich potrzeb.

Catering dietetyczny oferowany przez Centrum Medyczne EGO to całodzienne zestawy posiłków, które są indywidualnie komponowane i bilansowane dla konkretnej osoby. Celem naszej firmy jest, by opracować dla Ciebie optymalny rodzaj diety. Indywidualnie dobrana dieta zawiera wszystkie składniki pokarmowe, witaminy i mikroelementy, uwzględnia cele, jakie chcesz osiągnąć, ewentualne problemy zdrowotne, ale także preferencje smakowe. Zdrowa dieta powinna być smaczna – takie właśnie są posiłki, jakie otrzymasz w cateringu leczniczo-dietetycznym.

Optymalna dieta zawsze uwzględnia Twoje cele. Inaczej powinny być komponowane posiłki dla osoby, która chce schudnąć, inaczej, jeżeli chce wymodelować sylwetkę lub uprawiać intensywny sport. Dzięki stosowaniu indywidualnie dobranej diety można zmniejszyć objawy chorób i problemów zdrowych, na przykład cukrzycy, insulinooporności, niedoczynności tarczycy, choroby Hashimoto, nadciśnienia tętniczego, choroby niedokrwiennej serca, zespołu metabolicznego, chorób autoimmunologicznych, zespołu jelita drażliwego oraz zapobiec powikłaniom. Ale catering leczniczo-dietetyczny może być także dla osób, które po prostu chcą się zdrowo odżywiać. Przecież nasz organizm zmienia się w trakcie naszego życia. Inaczej powinny być opracowane posiłki dla osób młodszych, inaczej dla starszych, a inne dla kobiet w ciąży lub karmiących piersią

Najlepszym sposobem, aby ustalić optymalną dietę, jest konsultacja z naszym dietetykiem klinicznym – dr n. med. Anną Lewitt. W trakcie konsultacji analizowane będą Twoje potrzeby i cele, zostanie wykonana analiza składu ciała oraz niezbędne pomiary. Czasami konieczne jest wykonanie badań laboratoryjnych. Cel konsultacji i badań to optymalna dieta skomponowana dla Ciebie.